2017-04-16 579 浏览
一早约咗好友食饭,朋友话想食放题,自己比较怕食生冷野,不过朋友叫到就去试吓啦。一入到去,间铺头好大,但系就坐满晒人,开头仲担心会跟漏单又或者要等好耐啲嘢食先嚟,不过侍应嘅服务好好,而且所有单都跟足晒,等5至10分钟啲嘢就嚟齐晒!头先都讲过,我唔钟意食生冷野,不过呢度有好多选择,就算唔食刺身,都好多嘢拣!朋友叫嘅刺身,都几靓好新鲜,我食咗虾同剑鱼,唔会好腥几爽口同鲜甜。呢度推介嘅海胆手卷,细细件,海胆都ok,食完唔会好饱肚,可以留肚食其他野。我个人就比较欣赏其他熟食,叫咗几款小食,反而几好食,细细碟咁,食啲其他嘢冇咁闷呀嘛!呢个虎虾好似个个都叫,我都忍唔住要试吓,上枱嘅时候热辣辣,上面啲芝士蒜蓉牛油好香,只虾又够弹牙同入味,真系几好味。我就最钟意食天妇罗同埋炸物,因为全部都系热辣辣,仲要够脆同香口,特别推介炸鲜奶,外脆内软,好正!另一重口味推介,就系超级榴梿炸弹,呢个真系第一次见,开头抱住咩都试吓嘅心态,自己又钟意食榴梿,点知呢旧嘢出奇地好食,外面脆,里面啲榴梿又软滑又香,钟意食榴梿嘅朋友必试!仲有呢度啲串烧都好好味,鸡软骨同牛舌又系必食,好味!我自己唔系好大食,所以试唔晒全部野,所以我

刺身
芝麻鸡翼
超级榴梿炸弹
盐烧牛舌
盐烧鸡软骨
仲有呢度啲串烧都好好味,鸡软骨同牛舌又系必食
,好味!

我自己唔系好大食,所以试唔晒全部野,所以我下次再约食饭,都可以来试埋其他野,因为放题嚟讲,呢度啲食物质素真系唔错,令我对放题嘅印象改观!
刺身
海胆手卷