2020-06-23 555 浏览
小胖好钟意食日本菜,特别系面类,但因为疫情,小胖无法飞去我的最爱日本,好彩香港的日本餐厅多到你唔信😆呢日小胖突然好想食所以午餐就去埋咗间日本料理😆佢的食物选择超多,好多都好想食,但小胖只有一个胃🤦不过幸运的系佢好多都以套餐形式选择,所以最少可以食到2种食物,佢的松梅竹菊套餐超有趣,你可以自由配搭你自己的餐。因为小胖去食的时候系午餐时间,所以小胖就选择了午餐套餐,就没有选择松梅竹菊套餐,小胖和友人分别选择了滑蛋自家制吉列猪扒饭和炸鸡肉手打乌冬。佢的餐量都颇大,细食的人有机会食唔晒😆佢的滑蛋自家制吉列猪扒饭有配茶碗蒸, 面豉汤,元贝边肉沙律,佢的茶碗蒸蒸得几滑,唔会过老,味道甜甜的😆 佢的滑蛋真系好滑,加配甜甜的汁,真系好配饭,而佢的吉列猪扒因有汁液,所以变得甜和唔会过干。佢的炸鸡肉手打乌冬好食,推,佢的炸鸡肉很大块,又厚,啖啖肉,唔会只食到炸粉,而且咬落去肉汁仲锁系入面,配埋酥脆的外表,真心好食,佢大块得黎份量亦唔少!佢的手打乌冬味道不错,而且颇弹牙,重点系佢没有那些质量没有很好才会出现的乌冬酸味,小胖食乌冬最怕食到酸味,佢没有!!小胖今次无食到拉面,下次要再去食😏佢的座位都阔落,坐得几

小胖今次无食到拉面,下次要再去食😏佢的座位都阔落,坐得几舒服