2021-01-30 676 浏览
天寒地冻嘅天气之下当然想食更多热辣辣又好味嘅嘢啦就算有时热气一下亦都唔系好过分😎😎之前睇得韩剧多非常之仰慕佢哋系一啲热辣辣嘅街边档可以食到野𠮶种感觉真系暖笠笠所以脑入边第一时间就谂到韩国嘅炒年糕同埋炸鸡🥰如果喺香港咁多间韩式餐厅入面拣一间品质上乘又正嘅话相信我呢次试完嘅outdark 可以成为一个好好嘅例子!!入到去除咗个环境好舒适同埋布置得好有浪漫感觉之外,周围都采用韩式嘅设计👍🏼👍🏼 餐牌当然都要有韩式嘅feel入到黎当然要试吓最传统嘅原味炸鸡,里面仲会包含薯条薯格同埋薯角配搭,仲要仲要仲要系新鲜全部即叫即炸㗎!!😨😨😨所以埋到嚟嘅时候除咗好热之外已经冇其他字可以再形容呢一刻有几垂涎三尺。。。 😊 炸鸡嘅质素比想像中更加好,尤其是非常欣赏𠮶种嫩滑嘅感觉,食炸鸡当然最惊就系太干身啲肉都老晒,但喺呢一度识到嘅信心保证咁讲系有嫩又热辣辣,即使系出边嘅粉浆炸粉都唔会厚,味道.恰到好处,可以点埋佢附送嘅三种唔同味道嘅汁嚟换取唔同嘅味道👍🏼 薯条薯格同埋薯角每一款都够晒厚身但同时又好似脆卜卜,切记要趁热食呀!! 味道先会系最正头先讲起年糕咁我亦都会推介辣炒猪肉年糕窝,见到侧边唔再系鸡蛋反而系有

头先讲起年糕咁我亦都会推介辣炒猪肉年糕窝,见到侧边唔再系鸡蛋反而系有芝士、紫菜包饭、泡菜
,确保饱肚之余又可以满足到有饭落肚嘅客😂😂
未到我就觉得够晒浓郁同埋香,本身猪肉同年糕已经熟咗所以可以按自己个喜好再调校热啲,年糕极好嚼,配合浓郁嘅甜辣酱同埋猪肉一齐食先可以获取最大嘅口感!

所以韩式餐厅最适合嘅除咗系各位少女嘅餐厅之外一班人嚟到旺角亦都可以谂吓除咗放题之外嘅餐厅,同样都可以获取视觉同味觉嘅享受😉
2021-01-28
等候时间
10 分钟 (堂食)
  • 原味炸鸡