2018-02-23 5741 浏览
八幡屋涮涮锅主角系打边炉,净系汤底嘅选择就已经有8种,有辣有唔辣,所有人都啱食。🎊小妹自己就拣咗升级海鲜蒸气锅,有海鲜汤底, 味道甜中带鲜, 蒸气锅有两层,有蚬肉扇贝生蚝,配上冬瓜作亲,鲜甜得嚟有咬口;海鲜肉质肥美,蒸气火锅原只生蒸,保存番海鲜本身嘅原汁原味,再点上自己调配嘅酱料,味道满分,小妹就钟意蒜味同辣椒,加落海鲜度惹味得黎又提升到海鲜嘅鲜味。👍🏻净系唔同类别嘅点餐纸都已经有十几张,另外我仲升级咗牛肉, 一般普通唔加钱嘅雪花肥牛质素都可以,但升级咗嘅牛肉肉质更靓,入口完全唔肥腻,好重牛味。👍🏻👍🏻自助区域嘅配菜简直系琳瑯满目,净系丸类都已经有十几种,绿色蔬菜都有五六种,金菇,冬菇,腐竹,山根就基本嘢,有心思嘅系酱料区,芫茜,蒜蓉,辣椒,辣油样样有。 唯一美中不足嘅系,指天椒辣度略嫌不足,其他都唔错。🙌🏻除咗打边炉配料之外,仲有刺身,寿司,串烧,一次满足晒所有嘅愿望。🤤一家人去食如果有人怕热气,甚至可以选择咖哩饭,咖哩味道唔太辣,椰汁味重甜品方面就有四种雪糕可以拣,惊喜嘅系竟然有童年回忆嘅朱古力雪条,另外就系我觉得其他放题唔多会有嘅就系沙冰,果香味好清新,一路打边炉一路食沙冰除咗视

除咗打边炉配料之外,仲有刺身寿司,串烧,一次满足晒所有嘅愿望。🤤

一家人去食如果有人怕热气,甚至可以选择咖哩饭,咖哩味道唔太辣,椰汁味重甜品方面就有四种雪糕可以拣,惊喜嘅系竟然有童年回忆嘅朱古力雪条,另外就系我觉得其他放题唔多会有嘅就系沙冰,果香味好清新,一路打边炉一路食沙冰除咗视觉效果一流,打卡满分之外,仲有𠮶种冰火两重天嘅清爽感觉。沙冰唔岩,仲有甘蔗汁!真系热气拜拜😆😆😆😆

值得一提嘅系环境上面都几有格调,颇有日式文化风情,系呢种环境下面最埋一齐食蒸气海鲜,都系一个几美好嘅回忆。❤️