2019-07-12 3227 浏览
近期好钟意去呢间餐厅食lunch,因为有我至爱嘅炖汤饮,同埋餐厅仲有个好好服务嘅经理。近排尼食左几次,大家熟络左,会安排卡位比我地(平时d卡位好似只留比熟客,book都未必有),而且仲会送糖水甜品比我地。传闻中嘅卡位,一格格咁,自成一角,好阔落,倾住计食饭至岩,好坐过入面嘅圆枱好多。一定要点嘅炖汤,石斛响螺炖鸡汤,好够火候,好清甜,称得上中环至正嘅炖汤近期新加嘅点心,咸水角,餐厅经理强烈推介,真系好好食,好松化,一d油腻感都无,而且内馅仲好juicy 呢样都系新加嘅点心,小龙包,都系餐厅经理推介,好好味,皮薄,入面个汤包好正XO酱炒虾米肠粉,够惹味黄金墨鱼饼,比较普通,可以唔叫。花蜜烧脆鳝,略嫌蜜汁唔够。红烧妙龄乳鸽,好味,唔干身XO酱干炒牛河,呢样麻麻地,比较油腻,同埋唔够惹味。今日餐厅经理都有送绿豆沙,合桃露比我地。食完真系捧住个肚走。下次再食过

XO酱炒虾米肠粉,够惹味

黄金墨鱼饼,比较普通,可以唔叫。

花蜜烧脆鳝,略嫌蜜汁唔够。

红烧妙龄乳鸽,好味,唔干身

XO酱干炒牛河,呢样麻麻地,比较油腻,同埋唔够惹味。