2018-06-11 6060 浏览
今日上完堂就MEET UP老公去左一间想试好耐而又未食到既马拉野. 呢间苏妈真系劲日日都排长龙, 去到9:45都仲要排. 店员都好好同我地讲佢地10:00 LAST CALL 即系一坐底就要叫晒所有野嫁啦, 如果我地唔MIND先等. 咁我地难得只系等2张当然唔MIND啦.Menu 系有D 好好笑既名既... 而且佢地都系用左我最LIKE既环保设计. 用完擦一擦就可以再用嫁啦! 唔洗浪费纸呀. 我地一次过叫左好几样野食, 因为实在太饿啦!我地叫左个一字骨肉骨茶. 墙上有说明系点食既. 味道好好又够浓烈, 热烘烘既汤最重点系呢个肉骨茶可以无限任添嫁!! YEA.... 系肉冇得添不过肉骨茶个汤系可以冇限任饮嫁~ 好开心呀! 我同老公一共REFILL左3次呀... 小小胡椒辣饮落又补又激! 正嫁. 仲有旁边样子平平无奇既马拉拉茶, omg... 我一向都唔系太LIKE 奶茶! 不过呢一杯真系不得了, 老公饮左一口后张大对眼冇讲野俾我试. 哗.... 唔饮由自可, 一饮就不得了! 茶底超香呀... 我地叫唔甜都好香椰奶味! 真系非同凡响呀!!!未饮过咁好饮既拉茶嫁呢个饭个名好正嫁,..叫做 "
我地一次过叫左好几样野食, 因为实在太饿啦!
我地叫左个一字骨肉骨茶.
呢个饭个名好正嫁,..叫做 "辣死你吗? 配巴东牛肉"好开心好多配料可以连个饭一齐食. 好伤心既系因为佢地太好生意去到已经冇晒椰浆饭, 所以只可以食白饭.不过就算白饭都真系好好味呀. 咖哩好香仲可以夹埋D 咨鱼仔一齐食. 成件事有好多唔同既口感同感觉!
最后叫左呢个肉碎老鼠粉, 其实系同银针粉差不多不过比较烟勒. 好多好多甜甜地既肉碎令到成碗野超香. 好野味好好味呀!! 响香港食到马拉风情仲要系咁抵食真系实属难得呀!
2018-05-25
  • 老鼠粉