2017-09-16 171 浏览
今日约左朋友去荃湾,行左阵见肚饿,系悦来坊入面揾野食。成日无点食过野既我就提议不如食放题之类,行过牛之锅𥄫下个menu好似几好,乜都有得食,$208可以打边炉食日本料理仲有甜品,咁系几吸引,所以入左去食。个时8点几,要㩒飞等一阵,不过10分钟内都入到去。坐底第一样野就系拣汤底,menu上可见有六款,选择都较大众化,而我拣左比较少见既黑松露龙虾汤,我自己就觉得汤底偏淡,不过酱料我觉得豉油好过芝麻酱,因为芝麻酱较稀,好似仲有个柚子酱汁不过无试度大家可以去试下。大部分配料都系自己出去攞,除左肉类要落order,一份都几多下,我同朋友叫左极上牛肉同精选豚肉,攞左丸类生菜响玲等等,全部味道都正正常常。最吸引我既反而系佢日本料理同甜品!好多选择又高质。我推介三文鱼寿司(有啲似三文鱼鱼腩、花之恋(迷你一口食得哂)、大虾天妇罗(新鲜热辣辣)、芝麻鸡翼(惹味),全部都好有水准!到甜品部分仲正!我差唔多样样都有试,全部都迷你版,唔洗惊会食到好饱,试左五样都觉得几好!特别推介精选绵绵冰(今次系芒果,卖相同味道都100分)、日式乳酪(表面有士多啤梨粒同栗米片几match)、芒果班戟(芒果肉同皮都正)同杨枝金露

黑松露龙虾汤

极上牛肉
精选豚肉

花之恋  三文鱼寿司

甜品部分仲正!我差唔多样样都有试,全部都迷你版,唔洗惊会食到好饱,试左五样都觉得几好!特别推介精选绵绵冰(今次系芒果,卖相同味道都100分)、日式乳酪(表面有士多啤梨粒同栗米片几match)、芒果班戟(芒果肉同皮都正)同杨枝金露!有无发现仲有一样无讲呢,原因系我觉得咖啡奶冻既咖啡味真系好重比较苦,但如果钟意饮咖啡既人我谂会钟意佢既。本来仲想叫埋雪糕窝夫,但已经好饱食唔落噜,下次要再去食埋佢先得!
精选绵绵冰
芒果班戟
日式乳酪(右)

最后仲想提及下个野饮,我觉得最特别系有蓝莓味既Apple Cider,好少见到放题有,我自己就几钟意饮,其他都无咩特别。
Blueberry  Apple  Cider

总括黎讲,我觉得一系唔食,一系食晚市放题A 因为贵B $40就可以食埋日式料理放题。另外环境几宽阔装修都几靓,上菜速度都算快,唯独递纸叫野食同其他放题一样都要等啲waiter得闲或者经过先叫到。
2017-09-13
等候时间
5 分钟 (堂食)
黑松露龙虾汤
花之恋  三文鱼寿司
精选绵绵冰
芒果班戟
Blueberry  Apple  Cider
  • 日式乳酪(右)
  • 精选豚肉
  • 极上牛肉