2021-03-31 20 浏览
又嚟喇。。。实在忍唔住, 上次食咗个椰子鸡边炉之後念念不忘, 今日去开铜锣湾, 就决家帮衬多次, 但点解个名小咗个「醉」字嘅?铜锣湾呢个铺头比起尖沙咀细啲, 但餐厅唔会觉得密麻麻, 可能因为唔多人啦!今次一样食返椰子鸡, 个汤一样咗清甜好味, 又冇味精, 真系好正!但今次配料就点咗牛柳粒、猪同脆鲩腩, 同埋小小丸类饺类。鱼和肉都一样好高质, 同价钱成正比! 而鱼嘅份量非常多! 抵食!西洋菜墨鱼丸 , 好特别, 爽口弹牙得嚟仲有啲菜、 味道亦一赞!XO鲍鱼鲜虾饺王,一样都系好特别,好少喺其他打边炉嘅餐厅会食到呢一款饺类! 馅料亦都有好多鲍鱼同虾, 好充足! 所以价钱亦都10分合理!黑松露蟹肉饺,我个人就麻麻哋黑松露, 我对个味道有小小抗拒, 但呢个还可以接受, 大大粒!胡炉又好, 醉胡炉又好, 两间都非常之高质, 价钱亦算合理, 起码唔使限时赶住食! 推介!

但今次配料就点咗牛柳粒、猪同脆鲩腩, 同埋小小丸类饺类。