餐厅: 瘋狂小面 (佳德商業大廈)
资讯:

2019-12-16 150 浏览
估唔到中环嘅楼上店舖里面有间隐世嘅小面馆,其实小面系一个统称,系指葱蒜酱醋辣椒调味嘅麻辣素面,分汤类和干溜两种类型可惜我今晚得一个人,试唔到佢嘅疯狂二人餐添一个人的浪漫梗系要食得丰富啲啦,所以我ABCd全部都结晒,呢度好在就系每人都可以因个人食量拣几多款𩠌菜烧椒茄子原来系冻食嘅,茄子上面铺满新鲜嘅葱粒拨开葱粒就系见到有啲麻辣酱,捞埋茄子一齐食,茄子就可以吸收晒麻辣酱嘅精华汤面就拣咗疯狂肥肠面,猪大肠以传统川式手法处理,将肠内壁所有油脂清除另外再加左款𩠌大排,用咗四川卤水配川味香料,慢火燘制方式,带有厚肉质感,有啲似猪软骨嘅感觉最后就食返碗糖水解辣先冰粉呈啫喱状,仲有啲芝麻、花生、糖浆捞埋一齐食
可惜我今晚得一个人,试唔到佢嘅疯狂二人餐添
烧椒茄子原来系冻食嘅,茄子上面铺满新鲜嘅葱粒
烧椒茄子
疯狂肥肠面
最后就食返碗糖水解辣先
成都老冰粉
冰粉呈啫喱状,仲有啲芝麻、花生、糖浆捞埋一齐食
乌梅汁
2019-12-04