雅苑座

The Greenery
2018-01-29 4932 浏览
一星期前预订了雅苑座既 Lunch Buffet, 12:00 - 2:30, Print 埋 openrice coupon 75 折,正呀!可惜,唔系坐系中间开扬o既位置,但无影响食好西o既决心。帝苑酒店o既餐厅,食物质素总令人有食过番寻味o既感觉。先饮个汤暖下个胃,一款木瓜鱼尾汤,另一款西兰花忌廉汤,选择左木瓜鱼尾汤,味道不错,感觉好有营养。跟着食一转冻海鲜,有长脚蟹、青口、蚬 同埋 蟹钳,除左蟹钳无咩味,其他都鲜甜,重有几款酱汁俾你,有醋、辣椒仔、泰式辣酱......泰式辣酱好好味。食一转热盘 ,有好多选择,点心、串烧、猪手、牛扒、咖哩、烧味、海南鸡饭、石斑......劲多,不过,热盘只系试左几款 (个胃唔够大),串烧档有惊喜,即烧即上,牛肉、鸡翼同菠萝都好味。另外,石斑都好味,石斑一出,好快沽清餐厅都不停 REFILL,海南鸡饭真心好味,D鸡好滑,个饭出奇地好味,D饭好似比件鸡更有鸡味,唔一定鸡有鸡味,饭都有鸡味。日式鱼生就试左吞拿鱼、饱汁鱿鱼片、八爪鱼,本身麻麻地锺意食吞拿鱼,但觉得呢度O既吞拿鱼好好味,饱汁鱿鱼片就正常,几淋,但系八爪鱼有点韧 。最後,就系甜品,唔知点解好

冻海鲜
热盘

日式鱼生

最後,就系甜品,唔知点解好似无以前甘多款,无左一份惊喜,但味道系唔错O既,即叫即整PANCAKES 值得一试,热辣辣,好味! 雪糕应该系H品牌,挂住食,无睇清楚系唔系,意外地食左4球 (芒果、曲奇、云尼哪、士多啤梨),最锺意士多啤梨味,完美地食左个 Lunch Buffet,饮埋个餐茶,有一种满足感呢!
甜品
Pancake