2020-05-18 3655 浏览
疫情之下, 所有事情都停摆咁,连出街食饭都变得罕有, 今日好想同朋友仔轻松一下,吹下水、打打气, 观塘附近就搜寻咗呢间give me 5, 令到整个晚餐变得好励志。呢度嘅空间好大而且座位宽敞, 亦有桌球枱畀人玩, 感觉都好relax。入到去嘅时候店员已经好有系统咁招呼我哋,呢度有自助式任食同半价西餐, 我哋真系要争取时间好好交谈,所以拣咗西餐。头盘好丰富有虾沙律,啲虾好爽, 配上大量沙律菜及洋葱, 食落去有少少微辣, 配上千岛酱,十分醒胃。热辣辣罗宋汤, 味道都好浓,但系又唔会好酸, 不落去都仲见到有好多蔬菜, 有咬口。 加上热哄哄嘅蒜蓉包,加分。主菜嚟啦斧头猪扒配玉米糕,超大块, 斧头扒出面卖都要三四百蚊一块, 而且佢有番咁上下厚度,自己整又会怕入面唔熟, 而家半价就食到, 真心觉得好抵。 讲返块扒肉质好林,加上苹果蓉黑醋酱减低油腻感,味道好夹。食咗块扒已经好饱, 好在叫咗个茄汁底嘅炸软壳蟹烟肉卡邦尼意粉, 每条意粉都沾上茄汁,食落去唔太腻。最后仲有朱古力慕丝及芝士蛋糕,加上我最爱嘅zero,大满足。值得一捉呢度嘅服务生都好殷勤、有礼貌, 整晚嘅感觉非常良好。

2020-05-18
$188.5 (晚餐)
  • 美国斧头猪扒配玉米糕伴苹果蓉黑醋酱