今日同好耐無見既朋友睇戲,睇之前想快食個野,知道阿士厘道有好多野食,行到黎揀左陣就決定近近地食呢間別天神拉面。佢主力係做兩款拉面,幾好既,通常餐廳專注做一樣野都會好味d。我同朋友都揀左別天神套餐,大家都比較喜歡原味豚骨口味。揀好左就係門口部食券機買飛,然後比個侍應就可以坐底等食。每次用呢d機都覺得好似返左日本咁。叫套餐就每人有個小食,我地一人揀左一個,分別係日式餃子同小龍蝦沙律。兩樣分量都正常,日式餃子煎得幾好,口味亦正常。龍蝦沙律有驚喜,帶酸既沙律醬,另外佢比左d紫菜我地包住食,幾特別幾開胃。我地既主菜係別天神拉面,首先想讚一讚叉燒整得唔錯。湯頭濃厚,我本身唔鐘意重口味,覺得岩岩好。店內都有好多調料比你自己落落湯底,朋友就加左大量蒜蓉,話覺得好正。另外店內貼左好多搣唔甩既繪馬係牆,好靚呀!

另外店內貼左好多搣唔甩既繪馬係牆,好靚呀!