餐厅: 尚御潮滷居
资讯:

2023-08-13 2300 浏览
首先想讲讲点解会揾工呢间小店食饭因为在YouTube 睇咗「三叔公园」介绍就上来OpenRice寻找这间食肆,有兴趣可浏览以下频道: https://youtu.be/03Ppr7dMdPQ讲明跟著三叔去开餐,当然要食佢哋的推介食品啦!其实睇片时觉得好好味,好想即刻去食,但电话book位时,已经排到一个月之后了!令我更期待今晚这一餐。说老实他的地址真系要花点时间才找到。来到店后,发现店舖面积不算很大,约有5张四人枱加1张十人枱,上𩠌速度适中,因为我哋一行四人,被安排了一张四人四方枱,所以佢哋每次上送都会等妳上一个𩠌食得八八九九才上𩠌。第一度𩠌系醉鸽,非常入味,而且好香酒味第二度系冻鲍鱼,无谂过只鲍鱼可以极得噉冧第三度系卤水鹅片拼墨鱼,墨鱼爽口,哗个卤水鹅片,真系我食过噉多卤水鹅片嚟讲最好味,佢啲卤水汁入晒味而且唔会得种死咸味,食落去真系好似「味吉阳一」噉要叫一句“好好味呀!”第四度系蚝饼,当初睇片时佢哋系噉话好Juicy唔明,炸物点Juicy,但自己食入口𠮶刻就明白晒了!佢炸到外脆内软,软就系个蚝煮到刚刚熟仍然保留到蚝本身的水份第五度系炒饭,同枱食饭的朋友当中有唔食葱嘅,佢哋一见到就话
首先想讲讲点解会揾工呢间小店食饭
讲明跟著三叔去开餐,当然要食佢哋的推介食品啦!

说老实他的地址真系要花点时间才找到。
第一度𩠌系醉鸽,非常入味,而且好香酒味
第二度系冻鲍鱼,无谂过只鲍鱼可以极得噉冧
第五度系炒饭,同枱食饭的朋友当中有唔食葱嘅,佢哋一见到就话点解有噉多葱,不过我哋每人都食了两碗,而且佢哋食𠮶阵亦无再话啲葱,好似个饭已经将啲葱融入了里面一样,佢哋仲一路食一路讲好味
最后一个𩠌系醉鹅肝,佢哋话今晚个鹅肝将佢一向对鹅肝的印象颠覆咗,我以为会好油,点知嚟到食入口后,好滑好甜
最后要多谢三叔的好介绍,因为朋友同我都非常满意今晚的食肆,嚟紧又睇吓跟唔跟到佢哋去开餐先。
宫廷醉鸽
冻鲍鱼
卤水鹅片拼墨鱼
蚝饼
炒饭
酒香鹅肝(半份)
2023-08-12
$276.75 (晚餐)
宫廷醉鸽
冻鲍鱼
卤水鹅片拼墨鱼
蚝饼
炒饭
酒香鹅肝(半份)
  • 酒香鹅肝
  • 卤水鹅片