2018-01-18 701 浏览
谂返上次食海胆饭已经系东京之行嘅事,所以心血来潮去试试前排好hit嘅爆丼!💥🍚呢度海胆丼用咗三款唔同嘅海胆,分别来自加拿大、韩国,同埋我最期待嘅北海道🤤🤤北海道海胆份量最多最靓仔,Size中挺嘅海胆肉瓣瓣分别,食落creamy唔苦涩😆👌🏼中间长身大大片嘅加拿大货质感较厚实,咬落爽口啖啖肉,仲食到少少海水鲜味🌊😋后面较细片嘅韩国出品反而最甘甜,加埋只鹌鹑蛋黄捞饭,真系满足哂我想飞过日本嘅愿望!🤪🤣呢碗大堆头到「爆」嘅丼更加足料!🤣🤣入面有哂鲜松叶蟹肉、海胆、三文鱼籽,同埋用左赤身、甜虾、剑鱼腩、帆立贝、鱿鱼、三文鱼籽整嘅拖罗蓉。三文鱼籽鲜度色泽都唔错,拖罗蓉如果唔剁咁蓉,保留更多粒粒咬口会更好!

三色海胆盛丼

四重火山盛丼

呢碗大堆头到「爆」嘅丼更加足料!🤣🤣
2017-12-21
等候时间
30 分钟 (堂食)
三色海胆盛丼
四重火山盛丼