2020-12-05 61 浏览
朋友话佐敦有间食越南嘢几好,质量唔错,价钱公道,一於今日去试下。店舖位於庙街,内部有特色灯及竹帽做点缀,座位只有几行,地方较为狭窄。我喜欢金边粉,一於叫个牛三宝配招牌牛骨汤,汤底仲可以拣蕃茄浓汤或清鸡汤,当然牛骨汤系我嘅至爱,又系最夹啲生牛肉、手打牛丸及牛腩片喇。生牛肉分量劲多,牛肉味浓,嫩滑可口。仲免费升级有碟香甜菜芯,又包饮品,叫咗珍多冰特饮加多$8,记得要少甜呀!粉条软滑,消暑一流。两个人食晒个套餐,啱啱好。朋友至爱越南小食,一於点多几款,大快朵颐。鲜虾米纸卷,薄身嘅米纸透出晶莹嘅大虾,虾咬落好爽口鲜味。 近年流行食素而且自己都锺意间唔中食下素,呢度有个纯素扎肉米纸卷,味道清新。而且纯素扎肉无普通扎肉咁油腻,啱作为清新配搭。而越莱炸春卷,卖相可爱,馅料丰富,炸得通透但不油腻,香脆好味今次享受到地道越南美食,下次会再试其他食品。

今次享受到地道越南美食,下次会再试其他食品。