2021-02-03 65 浏览
见到一间门面细细,但外观雅致嘅越南餐厅一於入去试试!舖头内有特色吊灯草帽装饰,地方唔大只有几排打横排列次序长枱加上疫情分隔了座位显得有点局促。但系都不影响漂亮嘅装潢装。唔理咁多,即点地道美食!上菜好快:先来香茅烧牛肉米纸卷,见到米纸卷内馅料,有米粉、牛菜及青瓜。爽口清脆,主角牛肉鲜味多汁味道适中,配合酸甜酱汁一啖入口非常开胃。而香茅牛肉捞檬粉系爱我嘅至爱,满满一碟牛肉加各种配料,味道互相配合而且份量够多,一个人食晒会好饱肚!跟住有蒜香牛油🧈鸡翼,造型吸引,共有三件。鸡翼腌得入味炸得够乾身内里Juice,唔会有油腻。加上牛油及蒜味好香,好食😋最後仲有牛肉串烧,一样烘得啱啱好。嫰滑多汁唔燶,又有咖喱酱可以增添多一重惹味。其实店内仲供应好多唔同嘅美食。如各款汤粉同饭,下次可以再食!