2020-12-12 80 浏览
今次行到铜锣湾市区嘅外围,发现都有好多嘢食,可能因为租金冇咁贵,嘢食价钱都相对比较合理!第一次喺越南店度打边炉, 见两人只系需要$138就食到,梗系要试吓😋呢一间舖都好友越式嘅感觉,几有设计感。火锅嘅材料系佢定嘅,食材有熊本一口牛、手切牛肉、浆爆牛丸等等。而汤底就系平时越南汤面嘅汤底~见唔见到啲一口牛雪花嘅纹路好靓,食落口都好软身😚串烧可以任意拣要咩肉,我哋就猪牛鸡各叫一串~最重要系佢后面嘅沙嗲酱!!!简直就系提升晒串烧嘅味道,仲要可以见到佢份量非常多~仲有好多花生粒喺入边,我食火锅都点一点佢🤣🤣马拉盏炒通菜嘅蒜蓉味好香!以为佢会辣点知唔会🤪打边炉一定要叫嘢饮,所以叫咗椰汁冰,比起平时饮开嘅椰汁冰甜味冇咁多,椰味更加出😯店员嘅服务非常友善,食晒所有嘢之后仲有椰汁紫米露送💕好丰富咁作结!

而汤底就系平时越南汤面嘅汤底~
一口牛
见唔见到啲一口牛雪花嘅纹路好靓,食落口都好软身😚
串串烧

马拉盏炒通菜