2017-05-21
自從上次去完越南,已經好掛住當地既美食。係香港亦好難搵得番果種風味,今日誤打誤撞,竟然搵得番旅行既味道!就係呢間!位於九龍灣德福二期四樓既嚐越~可能因為平日放工去食,同埋二期人流相對較少,岩晒我呢d怕人多,又想坐得舒服既人!環境真係唔錯~見到menu好多野都好想食,價錢都唔算貴,但都怕會食唔晒,就決定叫d主食睇下份量先~點知一上菜,已經心諗,「嘩!咁大份既?食唔食得晒架。。。」滿滿既菠蘿炒飯!香港仲有邊度搵到咁大個而又唔會偷工減料既食店?真係到底架~同埋超級多菠蘿,飯炒得好香,呢個真係必叫!推介👍🏿有圖有真相,真係好足料👍🏿d野食都黎得好快下~第二樣主食,安南炒金邊粉。份量都係好多,加埋辣椒醬勁香。勝在唔算好多油,有時食出面其他炒粉麵食到驚,呢個反而恰到好處。馬拉盞炒通菜,份量多到似一份主食。以份量黎計番,其實係超值。而且d野食勁開胃,所以一不小心就已經食到好飽......好唔爭氣地叫多左個甜品食,因為實在太吸引雙層香芒黑白漢堡,即係芒果糯米飯心型賣相十分之特別,面層外圍係黑糯米,內圍就係普通糯米,中間夾住厚厚、鮮甜多汁既芒果肉,加埋椰汁同椰絲既點綴,心思同味道都係滿分,

環境真係唔錯~

滿滿既菠蘿炒飯!
有圖有真相,真係好足料👍🏿

d野食都黎得好快下~
第二樣主食,安南炒金邊粉。
份量都係好多,加埋辣椒醬勁香。

馬拉盞炒通菜,份量多到似一份主食。
好唔爭氣地叫多左個甜品食,因為實在太吸引

雙層香芒黑白漢堡,即係芒果糯米飯
心型賣相十分之特別,面層外圍係黑糯米,內圍就係普通糯米,中間夾住厚厚、鮮甜多汁既芒果肉,加埋椰汁同椰絲既點綴,心思同味道都係滿分,一定要留肚食!
其實餐牌上仲有好多其他野食好吸引,今次試唔晒,下次會再黎試埋其他👍🏿兩個人食的話,應該一個主食再加幾個小食已經好夠!