好耐无食又一城安南啦!咪以为越南菜净系得越南河粉先得㗎~ 今次爸爸节就拣咗去安南食小菜庆祝! 老豆偏向喜欢食中菜/广东菜,所以食越南嘢就一定无死啦!  我哋一行12人,分咗3枱4人一枱加透明隔板 (限聚令几时先完?!)我地每款小食都要两份先够食:越式春卷包生菜点鱼露食,热辣辣,好脆口!蒜蓉牛油鸡翼系小朋友至爱 软壳蟹米纸卷 fresh and crispy 呢个青芒果猪肉沙律酸酸甜甜好开胃;个烧猪肉都好惹味~厨师推介Menu上面叫咗呢个香茅烧鸡~好好食 wor! 本人就最钟意食鸡胸肉,不过就最怕啲鞋拾拾嘅;呢个烧鸡好滑呀!又脆皮!超 其实仲叫咗好多𩠌都影唔切就俾人食咗! e.g. 珍珠𫚭鱼酸汤配檬粉、炸越式虾饼、炸虾片小食、火车头...就算几饱都要食甜品系我宗旨~ haha! 最方便就系嗌甜品拼盘, 入面嘅 items 都系迷你版, 可以食多啲款式!呢个唔系完整嘅;正常系每款两件: 班兰西米糕(超好食)、crème brulee、咖啡奶冻(每次嚟必食)、椰汁紫糯米~小朋友梗系要食雪糕啦!呢个系椰子味~ homemade coconut ice-cream super creamy

我地每款小食都要两份先够食:
越式春卷
越式春卷包生菜点鱼露食,热辣辣,好脆口!
牛油鸡翼
蒜蓉牛油鸡翼系小朋友至爱

软壳蟹米纸卷
软壳蟹米纸卷 fresh and crispy

青芒果猪肉沙律
呢个青芒果猪肉沙律酸酸甜甜好开胃;个烧猪肉都好惹味~
香茅烧鸡

其实仲叫咗好多𩠌都影唔切就俾人食咗!
甜品拼盘
Homemade 椰子雪糕