2017-11-03 180 浏览
我確實係一名超級火鍋狂迷,天氣轉涼後,我應該一星期有四餐都係打邊爐今日收工後,其實唔係太餓,但同事話知道有間邊爐好正,問我試唔試,痴線!使問架咩?行啦講哇果然名不虛傳人山人海,裝修懷舊似以前大排檔FEEL仲有個海鮮攤俾客人自己揀海鮮打邊爐同事知道我係湯王一名,所以不斷推介我食花膠鷄煲,好啦,見你誠意推介我就今次唔食辣啦一上枱見到個鷄湯都已經心心眼花膠件件厚實,齋用望我都已經覺得全身充滿骨膠原店員馬上為我地剪鷄件,我地兩個人所以叫左半隻。店員仲貼心提示,記得飲左啲湯先再叫我地加湯打邊爐。湯頭好甜,完全唔係味精湯,睇落好油其實好清,花膠有啲爽口,但起碼唔會係煲到梅哂爛哂,我,啪左三碗美國肥牛因為其實唔係太餓而我又啪左三碗湯加食左好多花膠,所以野食無叫太多。呢個係咁多款牛黎講最平但已經好好食,牛味夠,下次試埋啲高級少少架先手打墨魚丸超級大粒,好新鮮而且非常彈牙呢個商場唔係朋友介紹我都唔知入面原來藏有好東西。下次再帶男友黎食先

哇果然名不虛傳人山人海,裝修懷舊似以前大排檔FEEL

仲有個海鮮攤俾客人自己揀海鮮打邊爐

一上枱見到個鷄湯都已經心心眼

花膠件件厚實,齋用望我都已經覺得全身充滿骨膠原

美國肥牛

手打墨魚丸
超級大粒,好新鮮而且非常彈牙