2023-10-30 46 浏览
上星期約朋友食晚飯交換手信🥳試咗間好正嘅日本餐廳😍🌟 Hika 丼餐廳嘅招牌菜之一😍有炙燒和牛、拖羅、蟹肉、海膽同三文魚籽😍和牛同拖羅都非常肥美🤤,海膽同蟹肉好鮮甜🥹最鍾意佢哋加咗啲酸酸地嘅醃海藻,減低油膩感😍🌟 五色刺身分別有帶子、真鯛、赤蝦、深海池魚同吞拿魚五款刺身☺️每一款都配有獨特嘅調味料/醬汁,各有風味,而且刺身非常新鮮,食落唔會有腥味😍我最鍾意就係帶子,因爲好爽口鮮甜😉🌟 和牛壽喜燒配雜錦野菜呢個真心正😍一共有三大塊和牛🙀另外配有金菇、春雨、大白菜、豆腐等配菜🫶個壽喜燒湯底好好味,唔會太甜,啱我胃口☺️和牛入口即溶,非常出色,食到最尾春雨同豆腐係精髓,因爲索曬啲湯超入味😍另外值得一讚係和牛沾咗生雞蛋同芝麻醬之後,口感更加軟滑🥹超好味!餐廳環境好靚好舒服,服務質素又好,真心強推!😍
上星期約朋友食晚飯交換手信🥳
試咗間好正嘅日本餐廳😍

🌟 Hika 丼

🌟 五色刺身

🌟 和牛壽喜燒配雜錦野菜

餐廳環境好靚好舒服,服務質素又好,真心強推!😍

2023-10-27