2025-07-16
平時就好鍾意食中式菜,之前聽朋友講呢度啲中菜都幾好食,於是今晚就過嚟試吓,果然冇失望上湯焗龍蝦伊麵底非常之濃郁,上湯帶出龍蝦嘅鮮味,而伊麵完全給盡晒精華,啖啖都係舌尖上嘅享受,另外龍蝦多肉又有咬口,食落好有質感,非常出色👍勁大碟飯,用肉鬆炒飯,超香!份量都好多,肉鬆勁多,味道重,正呀每粒米飯入味,但又唔會太咸,炒飯香又濃厚,超滿足😍😍乾煎蠔更加係好有驚喜,首先蠔非常之大隻,煎到唔會太乾身,食落彈牙又夠鮮甜,值得讚揚嘅係個豉油非常香,完全帶出蠔嘅鮮味,食到我舔舔脷😋蜂巢荔茸酥炸帶子,造型像鳥巢一樣嘅外皮炸得酥脆,裡面裹着滿滿嘅荔浦芋頭餡細膩柔滑,吃到最底層有一整片帶子肉。雖然係油炸嘅但完全唔會油膩,還有種綿密輕盈感小炒皇,呢度菜一上枱就已經覺得鑊氣十足!菜炒得好香,份量又多!入面夾雜各種餡料爆香再一齊炒,食到停唔到口餐廳環境闊落,坐得幾舒服,啱晒朋友聚會,非常唔錯👍
餐廳環境闊落,坐得幾舒服,啱晒朋友聚會,非常唔錯👍