2023-05-12
每次經過長沙灣Boholic,都俾佢嘅裝修吸引,實在太靚,常常都滿座。今次約朋友一聚,想一齊試吓佢嘅「鳥籠下午茶拼盆」~餐廳超多打卡位,坐邊一個位置都會影到好靚嘅相,我哋2個女仔去到,都影到停唔到,直到「鳥籠」嚟到,大家先肯停🤣😝個Tea Set 齋睇好開心,又係超靚,直頭係5星級酒店嘅High Tea 😍,上下2層,一層甜點一層鹹點。我哋另外仲加咗個炸雞翼小食。鹹點炸蝦好香口,大蝦牛油果撻味道香濃,巴馬火腿竹炭麵包好特別,好好食😋甜點都好出色,Tiramisu 嘅咖啡味好濃,愛啡人士最愛🥰🥰。士多啤梨蛋糕中間嗰層好似食雪糕咁,好特別~馬卡龍係焦糖味,好少見。檸檬撻酸酸甜甜咁,食得好開胃。我最鍾意係個開心果蛋糕,唔會好甜。呢個Tea Set 配埋 Earl Grey Tea, 食完甜點之後飲茶中和一下,好圓滿!