衬住今个星期六假期,我就去左位于观塘既登堂叫左个 A Very Alice Tea Party Afternoon Tea Set,依个Tea Set系登堂最新推出架,咁就梗系去试下啦。依个Tea Set有成11款食物,甜点同咸点都设计得几精致,色彩缤纷,好吸引。甜点方面,“Sleepy tea” raspberry macaron做得几出色,马卡龙既甜俾中间既raspberry同吉士中和左,变到好易入口。Strawberry serenade crystal tart个卖相就好可爱,朱古力蘑菇几浓味。Peanut Chestnut Tart个栗子蓉几幼滑,唔会太过浓味,仲有少少花生,令口感更丰富。咸点方面,Salmon Roe Toro Avocado Tart有Toro同三文鱼子,几鲜味,味道都好夹。Uni Crab Meat Kimchi “Pie Tee”有海胆同蟹肉,海胆好甘香,配上蟹肉几好味。我亦都另外点左两杯饮品,Rich chocolate既朱古力味好浓郁,饮落唔会觉得太甜,钟意饮朱古力既朋友可以试试。今次依个Afternoon Tea Set 我觉得食物整得几精致,餐

今次依个Afternoon Tea Set 我觉得食物整得几精致,餐厅亦都有为Alice Tea Party特别布置,令人更有代入感。
2021-06-20
等候时间
10 分钟 (堂食)
  • tiramisu
  • 苹果茶