餐厅: 周記點心
资讯:

2018-11-28 631 浏览
讲起西多士!一定会谂起茶餐厅~面包夹住花生酱 搽上牛油同淋上糖浆!系细个经常会食嘅下午茶!但系自从知道左西多士劲爆卡路里一直都少食为妙!但系论西多士!一直都有听过周记点心!依到系一间茶餐厅同点心Cross over嘅食店!将传统点心配合一啲新奇嘅茶餐厅菜式!而今次咁岩去开西环!就一于一尝闻名已久嘅流心西多!第一份嚟嘅系奶黄流心西多!切左一刀之后 入面嘅奶黄就即刻急不及待地涌哂出嚟!我都快快手影左张相就即刻开动了!西多士够香脆 而奶黄味亦好浓郁仲食到粒粒蛋黄!跟住食到咁上下 就到芝麻虾多士啦!总共有4件虾多士每件都酿入非常饱满嘅虾胶!而一面系沾满哂芝麻 所以食落十分香口!多士又系炸得好够脆 虾嘅部分都食得好满足!总括嚟讲周记嘅多士系十分有惊喜!系下午茶嘅好选择希望下次再试下其他口味嘅流心西多同埋点心!
讲起西多士!一定会谂起茶餐厅~
面包夹住花生酱 搽上牛油同淋上糖浆!
系细个经常会食嘅下午茶!
但系自从知道左西多士劲爆卡路里

一直都少食为妙!

但系论西多士!一直都有听过周记点心!
依到系一间茶餐厅同点心Cross over嘅食店!

将传统点心配合一啲新奇嘅茶餐厅菜式!

而今次咁岩去开西环!
就一于一尝闻名已久嘅流心西多!

第一份嚟嘅系奶黄流心西多!
切左一刀之后 入面嘅奶黄就即刻急不及待地涌哂出嚟!
我都快快手影左张相就即刻开动了!

西多士够香脆 而奶黄味亦好浓郁
仲食到粒粒蛋黄!

奶黄流心西多士

跟住食到咁上下 就到芝麻虾多士啦!

总共有4件虾多士
每件都酿入非常饱满嘅虾胶!
而一面系沾满哂芝麻 所以食落十分香口!
多士又系炸得好够脆 虾嘅部分都食得好满足!

芝麻虾多士

总括嚟讲周记嘅多士系十分有惊喜!
系下午茶嘅好选择

希望下次再试下其他口味嘅流心西多同埋点心!
2018-11-20
奶黄流心西多士