2023-02-21
開心又去食Omakase既興奮又期待,我喜歡這間「秋田日本料理」除了食材新鮮之外,師傅每次都用心安排精心炮製!今次選20品毎位都是$1380性價比高!而且師傅好親和會問一下我哋有什麼不可以食會配合,稍稍得閒又會同我哋傾吓偈🥰首先來一個小盒子裝了三款前菜沖繩水雲:水雲是海藻配上白醋酸酸甜甜幾開胃青檸啫喱:清新口感子持魷魚:咬口一粒粒爽口鱿魚鮮味還有甜蕃茄沙律這個蠔上年拿過大奬是蠔皇!沖繩省小場井蠔蠔味鮮甜好滑又爽口,超正👍🦪右口魚配上海膽一個字「絕」海膽十分十分之新鮮完全唔腥配以右口魚的淡魚肉更增添海膽的鮮度真是齒頰留香!回味無窮👍👍赤貝爽口鮮甜跟軍艦壽司內裏有魚菜好多味道好有層次感大池魚腩加特制醬酒(蒜、芝麻、蔥)魚味油甘🐟🐟燒太刀魚(牙帶魚)重魚味燒得香脆👍熊蛋:有滿滿的蟹肉、蟹膏、銀鱈魚、鮮菇、豆腐👍炙燒tuna壽司油份勁重入口即溶師傳話在tuna 壽司上面加上柚子蘿蔔可以清口喉針魚壽司魚肉厚實燒銀雪魚壽司香滑地金鯛十分重油份所以師傅點上了柚子醬燒炙右口魚邊壽司微微煙燻香氣蟹膏蟹肉海膽三文魚籽豆腐跟少少飯每款食材都有佢本身嘅鮮味,全部都係我至愛,要一口一口慢慢品嚐,真是鮮味無窮🥰還
首先來一個小盒子裝了三款前菜
沖繩水雲:水雲是海藻配上白醋酸酸甜甜幾開胃
青檸啫喱:清新口感
子持魷魚:咬口一粒粒爽口鱿魚鮮味
赤貝爽口鮮甜跟軍艦壽司內裏有魚菜好多味道好有層次感
大池魚腩加特制醬酒(蒜、芝麻、蔥)
魚味油甘🐟🐟
甜品宇治綠茶布甸綠茶味香濃但唔太甜剛剛好,另一款杏仁豆腐奶凍杏仁味濃郁豆腐軟滑!真心好滿足好滿意的一餐!