2021-03-30
之前朋友帶過我嚟呢間大排檔覺得幾得意所以今次我就帶另一個朋友嚟試吓!呢間大排檔嘅設計好懷舊非常有香港舊時特色非常適合用嚟打卡。麻辣柏葉呢個前菜涼盤來講估唔到都幾大碟而且份量都幾足夠,牛柏葉入面仲加埋少少青瓜絲洋蔥絲同埋花生碎仲有d蔥絲,最後撈埋少少麻辣醬汁非常開胃。虎皮尖椒醬爆鮮魷尖椒再加上啲紅椒同豉椒醬汁炒埋一齊非常之有鑊氣啊!鮮魷食落好彈牙好鮮甜。XO醬馬拉盞芥蘭煲XO醬配上芥蘭同肉碎蝦乾炒埋一齊非常之夾啊!芥蘭重要批咗菜頭嗰啲皮食落好嫩口,非常貼心咁就唔會食到好多菜渣啦!呢啲係咁多個餸菜之中我最鍾意嘅!豉椒炒大蜆豉椒炒大蜆出邊街食嗰啲全部都係得個殼但係呢度就唔同啦隻隻都非常啲大隻之餘仲要勁多蜆肉!另外呢度有得選擇白飯或者油飯我哋就要左一個白飯一個油飯,估唔到啲油飯勁香口呀食到停唔到口所以如果大家下次去都記得試吓佢哋啲油飯!最後我哋就叫咗兩個杏仁茶唯一少少失望就係唔係好夠熱但係食落都係好好味嘅!
麻辣柏葉
虎皮尖椒醬爆鮮魷