2020-06-28 392 浏览
今日系界限街比我发现到一间超正既面店 🥰 起初经过门口都无咩意欲想入去,但因为系附近做嘢又唔想行太远,所以都谂咗一阵,之后用 Openrice 睇下呢间餐厅啲食客评价,啲正评多到咁坚唔坚架?所以我就决定帮衬下。我见热门食物系云吞水饺面,所以就试下有无咁巴闭,好奇怪好少餐厅又无茶,又无啡,又无罐装饮品 😂 不过好彩都有枝装汽水,重好枝装好饮啲。云吞水饺面 ($37) : 第一时间先试试个汤底 😱 哗!OK 㖞,清甜得嚟又有大地鱼既鲜味,唔错唔错 👍🏻 再试埋粒云吞先,虽然云吞 Size 偏细,但竟然都有两只虾系度,无错系整整既两只,真系意想不到 👍🏻 再试埋粒水饺,水饺超大粒,用只匙羹都兜唔住,味道都超正,最后就系幼面喇,自己本身都唔太钟意食幼面,因为唔钟意啲碱水味,但竟然少少碱水味都无 😱 实在太出色,面条亦相当弹牙,成碗面真系无得顶实在太正,一定会介绍比其他人。