2013-02-03
近日人氣很盛既恆豐中心地庫開了六間日本拉麵店, 全由日本人主理, 連電視多個節目都有介紹, 朋友們好多試食過都推介我LEE隻為食豬去食~~~~=P今日早收鋪, 又搵到朋友得閒係附近, 即刻相約佢同我一齊去食~~~~好野…我地試左兩間拉面, 我個間叫超男…我點左人氣NO. 既豬骨濃湯半熟蛋拉麵 $98點了後, 服務員會俾你一個有佢個名 類似CALL機的物體(見相), 當你聽到「咇咇聲」既時候即係代表你點的食物已經準備好, 可以拿了, 我係日本見個呢個Product 一次, 香港都未見過~~~大家可以黎呢度體驗下 =P豬骨濃湯半熟蛋拉麵上面有大量芽菜(唔知點解要放咁多), 有三塊叉燒, 不肥不瘦, 有肉感而且很入味, 麵身是粗身的那隻, 和平時食的不同, 有D似上海麵, 幾彈牙同有咬口, 我鐘意~~~半熟蛋鹵得好香好有醬油味~~~我最鐘意係佢個豬骨湯底, 好濃豬骨味, 同有好濃既蒜香味(唔鐘意蒜既人就唔好點呢個), 而且仲食得出放左面豉醬, 正~~~我最鐘意濃得黎又唔漏~~~ 希望下次可以試埋其餘4間~~