2020-03-20 384 浏览
最近疫情关系,我地都少左出街食,但男朋友生日,都要出街轻松下,食餐好既!之前黎过呢度食buffet,觉得好正!所以今日再黎食过!不过唔系buffet,而改左系set dinner ,大家都食得安心!一入酒店大堂就会有职员探热,确保食客或住客健康。大堂同餐厅入口都有消毒搓手液,做足清洁!酒店防疫措施做足,大家安心,加分!!转左做set dinner,食物由职员送上,唔洗自己拎,其实都几舒服,哈哈!刺身有五款,甜虾、尤鱼、希灵鱼、三文鱼同吞拿鱼。刺身新鲜,无腥味,好鲜甜!尤其是希灵鱼,之前食过既都会有啲苦味,但呢个无腥,好甜同爽口!正!海鲜盘海鲜超多!有大虾、龙虾仔、蟹脚、东风螺、青口、蚬同鲍鱼等!超丰富!超吸引!海鲜新鲜,清甜爽口!劲!只鲍鱼成个柠檬甘大!鲍鱼肉好爽口弹牙!蟹脚有少少咸味,因肉质够新鲜,起肉时唔会痴住啲壳,啖啖肉,正!沙律右边既柚子沙律有惊喜!个汁应该系泰式酸辣酱,捞埋酸酸甜甜,好开胃!蘑菇汤同毛花果雪梨中汤个中汤好多料!食落好甜,系发自材料既甜味,完全无落味精!疫症下润喉一流!超正!仲有餐包,但唔够位放相,俾唔到大家睇主食叫左个纯种韩牛1++西冷set超超超好食!呢个一

酒店防疫措施做足,大家安心,加分!!

刺身

海鲜盘
海鲜新鲜,清甜爽口!

劲!只鲍鱼成个柠檬甘大!鲍鱼肉好爽口弹牙!

沙律

蘑菇汤同毛花果雪梨中汤
仲有餐包,但唔够位放相,俾唔到大家睇

主食

叫左个纯种韩牛1++西冷set
超超超好食!呢个一定要食!
叫左五成熟,肉质超稔,超juicy!虽然佢有个汁同成十款既调味,我地完全无落,因块扒好靓,唔洗点调味已劲好好食!

粉红色既肉,好吸引!脂肪比例好好,咬落去好多肉汁同牛既香味!加上牛既油脂好香,令到块扒更稔,更香,口感同味道都一流!无得弹!

$358 set
扒类同薯条都可以任食!估唔到酒店都可以任食扒!正!有西冷、肉眼、T骨、牛柳同牛仔骨等。钟意食牛既你真系唔好错过!食多一两块就返本,好高质!

澳洲谷饲肉眼扒
厚厚一块!好香牛既膻香味,虽然系肉眼,但肥肉同筋唔会太多,食落好稔,啖啖肉,正!

T骨
呢个有骨,所以我地叫左熟啲,煎到好香,肉味都浓。

甜品
芝士挞细细个,一口刚好,浓芝士味!
好喜欢佢个香芋奶冻,好滑,好香香芋味!

超级满足既一餐!无论服务同食物都一样甘高质素!推荐推荐!