2022-10-04 628 浏览
做野做到過晒午飯時間,喺香港站想快快脆食個lunch,見到依間餐廳,餐牌簡單,食物選擇都OK多,一於試試😋接近三點,唔需要等位餐廳內部都算乾淨整潔去骨海南雞+蒜蓉雞油飯 超吸引,可惜已經賣晒,睇嚟幾受歡迎🤔🤔唯有再揀另外一樣,好彩都揀中正嘢😎花膠螺片慢煮雞胸米線估唔到食碗米線,都可以有咁滋補嘅配料!慢煮雞胸份量好多,肉質口感比想像中滑,而且非常柔軟,味道同個清清地嘅湯底好夾螺片超有驚喜,我本身以為係罐頭好薄一片片個d…點知唔係罐頭野!真係超有誠意,螺片肉好厚,口感彈牙,超開心😋😋仲有花膠,都有幾塊,好滑,應該煮咗好耐,幾乎入口即溶,膠質爆燈❤️飲品方面,見到隔籬枱個靚女杯凍檸茶好似好正咁,所以我都加咗錢叫咗杯,中規中矩,夠大杯,都唔錯😎整體嚟講,環境,食物,同埋服務都唔錯。如果下次再喺香港站覓食,會再嚟!
做野做到過晒午飯時間,
喺香港站想快快脆食個lunch,
見到依間餐廳,餐牌簡單,
食物選擇都OK多,一於試試😋

接近三點,唔需要等位
餐廳內部都算乾淨整潔

唯有再揀另外一樣,
好彩都揀中正嘢😎

花膠螺片慢煮雞胸米線
估唔到食碗米線,都可以有咁滋補嘅配料!