韓屋

Hanook Korean Restaurant
2020-04-01 1731 浏览
大家都知道尖沙咀有条韩国小街-金巴利道,原来发展到再后面嘅条街都系韩式食店, 大家对韩国嘅 热情没有减退。 见到呢一间啲食物几简洁,吸引,就选左依间! 泡菜汤$108加荞麦面$20泡菜汤超浓郁而且唔咸,一啲都唔淡唔“希”,老实讲我真系响香港最好味嘅泡菜汤, 播里面有豆香味极重香滑嘅韩国豆腐之外,锅中仲有甘香嘅韩国薄排骨片,少许菜同埋一个秘密。。。。。。就系吞拿鱼,原来吞拿鱼同依个汤好鬼夹,鱼嘅质感少少实而且唔系好散,好有口感,正!加左$20要左个荞麦面,好爽口,幼滑,非常挂汁! 芝士牛肉石锅饭$128 石头锅饭食得多呢一个真系非一般嘅味道! 配料有小菇, 红萝卜 ,菠菜,蛋丝, 牛肉 ,翠玉瓜片,芽菜 同埋好多麻油味紫菜,饭粒分明, 晶莹得耐仲很饱满, 配料十足之余 ,每样味道都好好,混合一起简直一流,最重要的是个拉丝芝士, 加埋热辣辣嘅温度, 芝士就似包住每粒饭一般十分香口,  连隔离枱嘅男仔都忍唔住不时望过嚟,被依碗石锅饭吸引住!韩式煎饺子$68 饺子内有 韩国粉丝,萝卜丝,木耳丝都几丰富, 饺子皮薄而且烟韧,煎得刚刚好,唔会太㶶, 食食下沾落泡菜锅内食更好味!呢一餐看似简

泡菜汤$108加荞麦面$20

芝士牛肉石锅饭$128

韩式煎饺子$68

呢一餐看似简单同常见嘅菜式,但系每道菜都好好味,超水准, 令我哋好难忘!

韩屋
尖沙咀金巴利道69-71A号美园大厦地舖