2022-04-04 941 浏览
朋友介绍左呢一间台湾餐厅比我,所以去开沙田咁就去试一试😽~接近六点嘅时候去到已经有好多人等紧,令我都好相信呢一间餐厅嘅质素一定会唔错🤣~ 咁我哋两个人咁就叫咗两个餐总共加埋都系百几蚊其实都好抵,因为份量其实都几多~所以一定会够饱,同埋我觉得味道真系相当唔错🤣!☀️B3. 士林盐酥大鸡腿便当-油切绿茶-怀念盐酥鸡觉得食台湾嘢就一定要有盐酥鸡🫶🏻!咁先系完美嘅配搭😚,再加上呢个大鸡腿便当真系第一眼就俾佢吸引到!去到后尾等攞外卖嘅时候都听到好多人叫呢一个餐,咁就知道自己一定唔会拣错啦😂!外卖嘅话鸡髀系会分开上嘅,个便当入边都有好多粟米!咁睇落去颜色丰富好多同埋都几健康😽!只鸡髀真系超级大只同埋脆口, 肉质都好滑。鸡髀会斩开咗一半,咁食起上嚟就方便好多!绿茶嘅话就觉得都几清甜同埋佢个樽都有写到话系自家制嘅😻~仲有觉得个樽都几靓,可以留返黎饮水都几好😹~🌙N4.台湾铁路大排骨汤面-日本焙茶-怀念盐酥鸡因为想食到两款唔同嘅饭或面,所以呢一个就拣咗汤面。咁外卖嘅时候汤同埋面就会分开上,所以拎到返屋企嘅时候都会几好几方便又唔会惊啲面淋晒,所以呢一方面都几贴心😚😚。我自己觉得个面真系几好味,因为个面都好滑

☀️B3. 士林盐酥大鸡腿便当
-油切绿茶
-怀念盐酥鸡

🌙N4.台湾铁路大排骨汤面
-日本焙茶
-怀念盐酥鸡
因为想食到两款唔同嘅饭或面,所以呢一个就拣咗汤面。咁外卖嘅时候汤同埋面就会分开上,所以拎到返屋企嘅时候都会几好几方便又唔会惊啲面淋晒,所以呢一方面都几贴心😚😚。我自己觉得个面真系几好味,因为个面都好滑,放咗汤之后捞埋d汤一齐真系好match!连个汤底都好好饮,真系连汤底都唔放过😹😹😻!排骨嘅话都淋同埋佢本身就已经切好咗劲方便!日本焙茶就比较浓郁,所以相比起油切绿茶嘅话就有唔同嘅风味,所以系各有各嘅好😽!
外卖自取
  • 怀念盐酥鸡