2023-05-16
長沙灣嘅餃子店幾乎每隔一兩條街就會有一間,點樣先可以突圍而出就要睇吓佢哋嘅食物質素同價錢😌,鋪面裝修都係其次,而呢一間喺元州街嘅🌼好味餃子🌼就係咁耐都屹立不倒嘅例子,呢一間門面平平無奇嘅餃子店究竟佢裏面嘅餃子係咪真係性價比高呢?😂呢度嘅價錢都好親民, 10隻餃子無論係湯定煎餃都$47,而佢哋都有六隻揀,仲可以雙拼,依家已經唔係度度有,仲要高質,我哋每款餃子都有叫啲,今次就好似餃子放題咁,事關佢哋嘅價錢真係超抵😱佢哋每一款湯餃都配左一碗🧡野葛菜生魚豬骨湯🧡,呢度嘅野葛菜生魚湯飲落去就知佢係純天然,無添加無味精👍🏻,佢有一浸嘅魚鮮味,好清淡,仲要每日新鮮熬製四個鐘,無返咁上下功夫又點樣可以吸引啲客呢?聽講生魚湯嘅功效可以潤肺止咳,養陰清熱同下火,湯餃方面我哋叫左幾款😍🥟白菜肉餃,🥟甘筍沙葛肉餃,🥟雲耳椰菜肉餃 (各10隻)$47/1款 : 佢哋呢三款嘅共同之處就係爆餡😆,每一隻睇落去脹卜卜, 食起上嚟鄙薄餡靚,外層皮夠薄,但又唔易穿,呢款都係用咗豬肉餡嚟炮製,裏面嘅配料清晰可見😆,就算有菜喺裏面,食落去仲係好新鮮,綠油油😋,另外唔會加太多調味料,保留左原本嘅鮮味,每一隻食落去都非常滿足,另
🥟白菜肉餃,🥟甘筍沙葛肉餃,🥟雲耳椰菜肉餃 (各10隻)$47/1款 : 佢哋呢三款嘅共同之處就係爆餡😆,每一隻睇落去脹卜卜, 食起上嚟鄙薄餡靚,外層皮夠薄,但又唔易穿,呢款都係用咗豬肉餡嚟炮製,裏面嘅配料清晰可見😆,就算有菜喺裏面,食落去仲係好新鮮,綠油油😋,另外唔會加太多調味料,保留左原本嘅鮮味,每一隻食落去都非常滿足,另外比較鍾意沙葛餃,口感非常豐富,爽口得來又夠鮮甜🤤,整體唔錯👍🏻👍🏻
🌼胡麻醬滑豆腐 $20: 另外嗌咗一款小食,食落好似自家製豆腐,好重豆味,再加胡麻醬,一道冷盤完成😍
🥟韭菜煎餃,🥟芫荽煎餃 (各10隻) $47/1款 : 另外叫咗兩款煎餃,製作時間比一般長,餃子嘅外型有少少分別,但每一件嘅大細近乎相同,將餃子兩面煎香,金黃色,食落既外層好脆,皮都夠薄,仲要唔油 👏🏻,有一款芫荽煎餃食落香口惹味,將芫荽嘅精華一一帶出😆,餡料同湯餃一樣都係咁豐富
呢度既餃子就真係好抵食😍😍,價錢夠均真,餡料夠豐富,款式又夠多,經過不妨一試👍🏻👍🏻👍🏻