2025-03-18
係觀塘收工想同朋友食下海鮮,就上網搵到呢間辣蟹莊! 去到就要試下佢地嘅招牌套餐!🖤食蟹必食雙配($698) 我簡左避風塘炒蟹 同埋 上湯澳洲龍蝦。避風塘炒蟹非常香濃惹味,但並不會搶走蟹肉本身的鮮味,味道豐富又平衡,而且蟹肉新鮮有膏,肉質依舊鮮甜彈牙!澳洲龍蝦用咗上湯去煮,最後將上湯濃縮成汁,龍蝦肉就吸收晒上湯嘅鮮味,淡淡龍蝦肉,食得好開心!🖤竹笙海皇豆腐煲($138)用咗大量海鮮干貝竹笙等煮成的豆腐煲,豆腐就吸收哂各種海鮮嘅鮮味,相當送飯嘅一道小菜!🖤金薯一口安格斯($168)餐廳用上優質的安格斯牛肉炒煮,入口真的與別不同,肉質外層帶些小焦香,咬落去牛味濃郁,好有層次,薯仔粒先炸後炒,帶有小小甜味,同牛柳粒好夾。🖤是日例湯($38)是日例湯係眉豆花生雞腳湯,絕對冇落味精,係真真正正嘅老火湯。 🖤晚市茶位($16/位)
🖤食蟹必食雙配($698)
我簡左避風塘炒蟹 同埋 上湯澳洲龍蝦。
🖤竹笙海皇豆腐煲($138)
🖤金薯一口安格斯($168)
🖤是日例湯($38)
🖤晚市茶位($16/位)