2025-03-27 214 浏览
一直都好鍾意食呢間校長燒肉,因為佢又平又抵食,食物款式有好多。最近元朗嘅朋友介紹,原來呢度開咗間校友會雞煲,咁就梗係要來試吓啦。呢度嘅價錢好平,但係種類好多,而且環境全部都係卡位,坐落真係好舒服。一上枱,就俾咗個幸運轉盤我哋,好適合打卡,轉盤上面有好多唔同種類嘅食物,可以少少咁試吓,如果好食嘅話就可以再加單。就認為轉盤上面嘅雞翼尖最好食,調味啱啱好,有少少辣辣地越食越開胃。朋友唔係太食得辣,所以我哋叫咗個中辣嘅雞煲。雞煲一揭蓋就非常香,而且雞肉食落好嫩滑,少少辣嘅調味令雞肉更加香口。而且仲有點心任食,我覺得佢嘅燒賣好出色,比平時酒樓嘅更加好食。咁平嘅價錢又有火鍋又有點心又有雞煲真係好抵食。呢度竟然仲有罐裝啤酒任飲,真係啱晒一大班朋友傾偈飲酒聚會啊。

朋友唔係太食得辣,所以我哋叫咗個中辣嘅雞煲雞煲一揭蓋就非常香,而且雞肉食落好嫩滑,少少辣嘅調味令雞肉更加香口。