2020-03-15 1193 浏览
西湾河大家都会谂起太安楼, 呢度最出名仔多嘢食。 向住鲤景湾𠮶边, 有几间特色食肆。 今日朋友带咗我试试 马六, 佢仲特登约我六点钟之前, 试下呢度超抵食嘅下午茶。睇下个餐牌真系超抵食,大部分套餐都系50蚊以下, 仲可以加少少钱 配沙冰 或者特饮。😍😍😍😍😍我哋拣咗以下呢几样嘢食, 食物分量畀我哋预期中多😚😚😚新加坡喇沙掺掺🍜🌶🍋🦐汤底充满浓浓嘅椰汁 同埋香料味, 记得加埋青柠个汤底就会更加鲜味。 喜欢马来西亚 菜嘅朋友都会知道, 掺掺即系米粉+油面, 真系好钟意呢个咁特别嘅口感。马六无骨海南鸡饭🐥🍚🥒油饭爽口 够咸香, 虽然系下午茶,海南鸡分量也不少, 鸡肉嫩滑, 跟餐酱料亦都跟足传统, 有齐晒姜蓉+辣酱+豉油膏, 真系好味。沙巴烧鸡古法秘酱捞掺掺🍗🌶沙巴烧鸡腌得入味, 外皮炸得香脆脆, 再配埋花生小鱼干 同埋秘制酱料, 非常惹味。另外 加几蚊就可以 饮🍧椰汁冰,🍹鲜柚子沙冰, 卖相好靓,而且啲沙冰打得好滑。呢餐只系食咗百几蚊, 真系非常超值。

我哋拣咗以下呢几样嘢食, 食物分量畀我哋预期中多😚😚😚

新加坡喇沙掺掺🍜🌶🍋🦐

马六无骨海南鸡饭🐥🍚🥒

沙巴烧鸡古法秘酱捞掺掺🍗🌶

呢餐只系食咗百几蚊, 真系非常超值。

用餐时段
下午茶