2010-05-16 36 浏览
今次又係好友生日, 所以要寫下食評~~~壽星女超級喜歡食住家中菜~~~有朋友介紹我試試食好運強記~冇味精~~而且材料好新鮮, 所以去試下~ 環境方面: 一般一般, 因為鋪頭係工廠區入面, 平常只招待工廠大廈工作的人, 晚上通常都係熟客仔~所以不要企望環境~~有D 似係屋企既感覺~ 冰醉懶尿蝦: 超級好食!!! (我係唔食酒做的食品, 而且又唔喜歡食懶尿蝦) 但真得值得推一推(不過價錢有D 貴, 海鮮價日日唔同, 但真係超大隻, 而且好新鮮) 自製叉燒: 又係值得推介的, 醬料一流 黃金蝦: 壽星女話係用鹼蛋做的, 超級一流~炸到連出面個層衣都可以食(而且係超大隻, 一流) 西蘭花炒帶子: 好簡單的菜, 但好食係好難架~~~平時出面食多數都將帶子炒得過熟~但呢間真係炒得超好味~~ 服務: 平時通常舉手會有人理下你, 但呢間野由於招待開熟人~~所以通常都係自便架湯, 飯, 汽水都係自己黎~~不過舉手係會有理你既, 但人手問題唔係要等到幾時~~但好老實講有D 家既感覺, 因為黎食飯既人通常都係一家人, 而且同老闆好熟~~一黎到就互相問候~~~熟到連個客整親腰骨都知~~~好WARM, 好舒服~
今次又係好友生日, 所以要寫下食評~~~

壽星女超級喜歡食住家中菜~~~有朋友介紹我試試食好運強記~
冇味精~~而且材料好新鮮, 所以去試下~

自製叉燒: 又係值得推介的, 醬料一流

(而且係超大隻, 一流)

一黎到就互相問候~~~熟到連個客整親腰骨都知~~~好WARM, 好舒服~~

唯一唔好既係 - 由於我食親既都係朋友介紹, 係要早一日打黎落左食譜先~~
完全唔知價錢係幾多~坐底個MEANU~都冇SHOW 到我食既餸~~
所以真係有D 擔心唔到樓 (只收現金)
平平無奇的湯, 但唯一值得推係因此冇味精
帶子超新鮮