大爱吃茶风嘅我,吃茶ちょうぼ绝对系我最爱嘅餐厅之一😍之前去过大埔同尖沙咀分店,今次终于去埋铜锣湾分店🤩餐厅走木系设计风格,环境舒适🪵醇厚清酒煮青口锅配香草薯条吃茶最新推出吐三款全新口味嘅青口锅😍分别有香滑忌廉、蒜香蕃茄、醇厚清酒,款款都咁吸引🤩我试咗醇厚清酒🍶青口非常入味,口感有嚼劲,味道鲜甜😋寿喜烧牛肉蛋包饭寿喜烧牛肉以秘制嘅酱汁烹调,每一口都充满香浓嘅牛肉味道🐮肉质鲜嫩多汁💦切开鸡蛋时流出半熟嫩滑嘅蛋汁🥚蛋包饭口感绵密,香气四溢😛浓郁味噌大虾意粉味噌酱汁creamy浓郁😆意粉口感弹牙,每一条都沾满酱汁 🍝大虾味道鲜甜🦐另外仲会有埋三文鱼子同菇🍄玉子薯蓉沙律味道清新嘅薯蓉沙律🥗薯蓉入面加入咗红萝卜🥕加上半熟流心玉子🥚同埋三文鱼子,口感非常丰富😋宇治金时盛合非常可爱嘅宇治金时盛合🍵盛合有布甸、丸子、糯米糍、红豆、卷蛋、抹茶果冻、抹茶饼碎,仲有好可爱嘅松鼠造型饼干🐿️劲丰富🥳卷蛋系朱古力味🍫松软嘅质感😛布甸系黑糖口味🍮榛子交响曲店员会喺客人面前调配呢一杯交响曲😍吃茶交响曲使用两个分别装有咖啡同鲜奶嘅壶🫖通过密集的嘅水流进行交替冲泡,使两种风味喺高空中融合☕️呢种独特嘅冲泡方式令咖啡同鲜奶嘅风

醇厚清酒煮青口锅配香草薯条

寿喜烧牛肉蛋包饭

浓郁味噌大虾意粉

玉子薯蓉沙律

宇治金时盛合

榛子交响曲
店员会喺客人面前调配呢一杯交响曲😍吃茶交响曲使用两个分别装有咖啡同鲜奶嘅壶🫖通过密集的嘅水流进行交替冲泡,使两种风味喺高空中融合☕️呢种独特嘅冲泡方式令咖啡同鲜奶嘅风味相互交融🥛再加上榛子香甜味🌰

青森苹果梳打
清新香甜嘅苹果梳打🍎酸酸甜甜,果香浓郁🍹