平时朋友都黎开呢度打趸,平时逐碟点,呢排夏天所以出左任食边炉,amazing!238任食,一d都唔贵,仲送一份海鲜拼盘,刺身,手打丸同猪翅筋见佢汤底都唔错咁,我唔用酱料了~!呢度饮品任饮,有自家制酸梅汤同竹蔗矛根试左酸梅汤,味遁酸殁地,夏天饮够开胃!点左候头菇鲨鱼骨汤,一上台香啧啧!海鲜睇落好新鲜,饱鱼大大只蚝都算大只,煮完唔太缩水,够甜只蚌都劲正,又甜又弹牙,最低得赞系佢无沙!饱鱼都好靓,香腍得黎有咬口剌身拼盘比较得别,仲有牛肉剌身螺最surprise够哂弹牙!猪翅筋睇落系猪展黎,但都的确少见有餐厅拎猪就做gimmick店员话起码煮半个钟,先帮我地落左锅先无乜边度既手打丸真系好食,呢度既就真系正鲮鱼球都用左发菜,食落香甜又唔腥虾丸同墨鱼丸都非常弹牙,入边仲食到一粒粒虾同墨鱼粒跟餐仲有封门柳,系被喻为牛肉味最浓既部位始终较厚身,煮耐少少都唔怕,味道系正常牛肉味,我又唔觉得特别浓点左一份鱼皮,超多又薄又脆超好味!放汤既话秒够哂数打边炉我都会点午餐肉,比起煎既午餐肉,我觉得煮过既入口更香,正鹅肠同鳝片都系大路野,但系宝哥,两种都变左高级野!鹅肠我肯定佢系新鲜野!,厚身黎得,食落够爽够弹牙,

见佢汤底都唔错咁,我唔用酱料了~!
呢度饮品任饮,有自家制酸梅汤同竹蔗矛根
试左酸梅汤,味遁酸殁地,夏天饮够开胃!

点左候头菇鲨鱼骨汤,一上台香啧啧!

海鲜睇落好新鲜,饱鱼大大只

蚝都算大只,煮完唔太缩水,够甜

只蚌都劲正,又甜又弹牙,最低得赞系佢无沙!
饱鱼都好靓,香腍得黎有咬口
剌身拼盘比较得别,仲有牛肉剌身

螺最surprise够哂弹牙!

店员话起码煮半个钟,先帮我地落左锅先

无乜边度既手打丸真系好食,呢度既就真系正
鲮鱼球都用左发菜,食落香甜又唔腥
虾丸同墨鱼丸都非常弹牙,入边仲食到一粒粒虾同墨鱼粒
跟餐仲有封门柳,系被喻为牛肉味最浓既部位

点左一份鱼皮,超多
又薄又脆超好味!放汤既话秒够哂数

鹅肠同鳝片都系大路野,但系宝哥,两种都变左高级野!
鹅肠我肯定佢系新鲜野!,厚身黎得,食落够爽够弹牙,鹅肠味十足,虽然连住脂肪,但食落一都唔腻
白鳝够薄,唔洗煮太耐,虽然薄身但不失弹口口感
坑腩同本地牛峰都好正!
坑腩本身应该调过味,入口超香超腍,但少左脂肪香
牛峰系脂肪黎,一煮就卷瞽,入口几香脂肪味!
值得一提既你佢自家制既食材!
云吞,鱼皮饺同鱼旦

鱼皮饺超香口,油脂够,同埋佢加左肥猪肉,食落劲香猪肉味,特别甜!
鱼旦又系正野,外黄内白,都应该系自己炸,食落鱼肉味浓,够哂弹牙。

食食下先醒起仲有猪翅筋,食落真系猪展黎,但佢专登拣左筋位,出移食牛筋就多,猪筋就未试过,都几好食
  • 牛坑腩
  • 鲜虾云吞