2024-03-26 964 浏览
雄记美食🍜🤩呢间个性小店,我相信系湾仔附近嘅人冇食过,都一定有听过🦻🏻!因为老板有机会不定时得会休息,所以如果唔想摸门钉👣,去之前最好就去佢地社交媒体网站@hungkeehk 睇睇(小妹就买过两次教训啦😅😅)一入到去,一阵港风吹过咁🇭🇰!学校枱凳,数不尽的旧式玩具,搞笑趣味标语,好多老板珍藏,全部都系儿时回忆,就咁睇装修就已经好吸睛👀✨。呢到样样野都可以讲系招牌咁滞,点解,因为可以选择数量真系唔多,但系每一样都好有特色。蛋煎肠粉就几乎系枱枱必点㗎,蛋味浓厚🍳,肠粉软糯,再煎埋一起,口感香脆,你话点会唔好食😋。唔讲笑系好食到系想encore!(Better than美味佳🤭)。之后呢碗咖喱牛腩捞河(其实捞面会好食啲,不过果日好想食河粉),呢碗系重口味人士之选,佢系一碗普通牛腩加上出色咖喱汁,香辣惹味,虽然我叫小辣,都几辣下,但系都一啖接一啖咁食。河粉嗦晒啲汁,wa,系辣住食到停唔到🌶️🤤!呢碗牛杂粥,牛杂清理的好干净,完全冇异味,欣赏佢地加埋生菜丝,增加口感,粥底煲得好绵密,加小小胡椒粉调味,好cfu啊😽😽~~大家有心理准备都要排少少队,你话佢系天上有,地下冇嘅美食,佢唔算。但系佢一定系一
雄记美食🍜🤩

大家有心理准备都要排少少队,你话佢系天上有,地下冇嘅美食,佢唔算。但系佢一定系一间你会心心念念嘅comfort food👅!呢间食野好易撞到明星,当日就见到雪雪系隔离枱!有港色嘅特色小店,依家唔支持,等几时?💬😶‍🌫️