2020-12-23 827 浏览
老公生日,原本安排咗去迪士尼酒店加乐园玩,但由於疫情嘅关系,乐园关闭,所以最终取消咗去迪士尼呢一个行程!冇得去staycation ,所以要重新安排过晚餐的地点!当重新安排晚餐的时候安排了这间先后餐厅,如果是疫症前,这间餐厅是很难预订,不是说这间餐厅很出名,食物非常之好食,而是这间餐厅从布置到食物都很精致,而最重要的一点令这间餐厅出名就是因为他的老板!而且喺疫情之前,这间餐厅的食物贵很多,而疫症之後,取消咗平同贵两边嘅分别,只出一个餐牌,另外晚上的表演也取消了!如果是周年纪念,生日,也值得来打卡,但不要对食物期望太高,这里的水准只属一般水平!我想如果要食精致嘅法国菜,要等疫症过後,才有机会试试!同埋如果要叫set dinner ,就一定要两个一齐点set dinner,不能一个点 set dinner ,另一个散叫!所以flexibility 唔高!不过如果你系锺意饮红酒、白酒、餐酒,点set dinner 叫一支就会有优惠!不过就我所见,有点餐酒的客人,我见侍应系服侍得频密点,因为侍应常常去倒酒!🌀水: 拣左distilled water ,杯上放左柠蜜!通常食fine dining

🌀水: 拣左distilled water ,杯上放左柠蜜!通常食fine dining 都系咁,水都会收钱! 唔记得$65定系$68一支水
🌀餐包:真系不值一提

🌀叫晚餐可以加$190要4只生蚝!💸🈳我食嗰两只就带子位好甜,一啲都唔腥,但我老公说他食个两旧都有少少腥味!但我老公系比较敏感少少,佢系连鱼都嫌腥唔食嘅人😓

🌀餐汤

Starter方面,由於我老公系唔食鱼嘅,因此我们三拣二,拣左另外果两样!

🌀凯撒鸡沙律:蔬菜很爽脆,鸡肉也不会太鞋,作为前菜,真的很开胃

🌀香脆虾春卷:得两件春卷,但炸得很脆,里面的虾也很弹牙 🧡

主菜,我哋拣咗龙虾同埋牛肉!

🌀龙虾配辣肉肠绘白豆,鸡髀菇配海鲜汁
龙虾很爽口弹牙,味道也好好!辣肉肠被切到成粒状,白豆就煮到烂晒,很容易入口!不过份量有点少,因为得一只龙虾钳!得半只龙虾嘅份量🧡

🌀香煎牛柳配薯条
牛柳嘅味道也不俗,虽然未至於令人眼前一亮,但肉汁丰富,牛味亦很重!切开後你会见到还是粉红色,很吸引人!但薯条相对来讲就比较失色好普通!

甜品了🍮

🌀焦糖炖蛋配马德莲蛋糕
焦糖炖蛋就不过不失,但马德莲蛋糕就有少少失望!通常高级法国菜嘅马德莲蛋糕都系热烘烘咁上枱,而唔会系好似呢个咁,系唔知放咗几耐冻冰冰咁!

🌀朱古力慕丝
写上生日祝福语🧡🧡🧡

其实最後都食得好饱!未嚟过嘅可以试一试,环境优美,复古嘅装饰,细致到连洗手间亦系可以打卡嘅地方!
2020-12-09
庆祝纪念