餐厅: 利宝阁
资讯:

为推动全港减盐减糖新饮食文化及新生活态度,食物及衞生局、降低食物中盐和糖委员会及食物环境衞生署食物安全中心推出了《少盐、少糖、少 • 确幸》餐饮联盟,参与食肆会提供少盐少糖选项予顾客,部份更会提供特定减盐减糖菜式。参与减盐减糖食肆会获发计划标志,以供张贴於店舖内,供顾客识别。详情可在此浏览:https://rssless.hk

2018-11-25 165 浏览
见利宝阁迈向20年有大量优惠, 所以就同屋企人去左上环利宝阁食晚饭. 19:00准时到达, 因为BOOK左枱所以好快就入到去.初初以为唔会有好多人, 点知都有7,8成FULL. 睇黎大家都系俾D优惠吸引.呢度食中菜黎讲都唔算贵, 因为阿妈想试下个佛跳墙,所以我地就叫左个优惠价$188既谷饲豚肉叉烧饭+佛跳墙.估唔到都有D惊喜, 个叉烧饭D厚切叉烧肥瘦适中, 又淋又香, 真系几好食.加埋只半生熟蛋捞饭, 坚正.个佛跳墙都唔错, 好鬼足料, 有鲍鱼,海参,鱼翅, 花胶等等, 个汤好浓好正, 我地最後食到连汤渣都冇得净XD.另外我地又叫左$98半只既香酥鸡, 只鸡都炸得几香, 个皮都几脆, D鸡肉都KEEP到几滑, 系略为淡左少少, 要配少少姜蓉食先够味 我地仲叫左个碧绿炒斑球, D斑球都几厚身, 鱼既份量都算多, 食落都好有鱼味, 值得一试.下一个餸系爽肉珍珠鲍, D爽肉同D葱好香好野味, 好啱餸饭, 不过D珍珠鲍就较为失色, SIZE略细.最後仲有个免费蕃薯糖水送, 大满足!整体食物质素唔错, 服务不俗, 环境优静, 适合一家聚会.
谷饲豚肉叉烧饭
原盅佛跳墙

盐焗香酥鸡

碧绿炒斑球
最後仲有个免费蕃薯糖水送, 大满足!
整体食物质素唔错, 服务不俗, 环境优静, 适合一家聚会.
谷饲豚肉叉烧饭
原盅佛跳墙