2018-05-09 623 浏览
朋友根據電子顯示屏的編號點了湯品, 忘記check 單, 結果送餐後, 先發覺電子顯示屏與收銀台上餐牌對同一湯品/食品的編號原來不符😑 食唔到自己想食嘅野😅汲取經驗後我點餐時直指要"花菇雞腳湯", 單後據亦顯示正確, 於是我放心坐定定等食。結果Round 1 黎錯左個椰子豬肉湯, 比返張單叫佢換。Round 2 再黎錯雞骨草豬肉湯, 再比返張單佢換。Round 3 諗住唔會再錯啦, 結果再繼續錯黎左唔知咩豬肉湯😡 大佬我已經成枱湯, 叫佢即刻收返個錯嘅湯, 問佢係咪無花菇雞腳湯又唔答, 淨係拎返張單話再換。到我食晒成個飯, 都未曾見到一粒花菇同一隻雞腳, 同個侍應講「個湯唔洗上啦, 我食完走啦」 依個moment 個侍應竟然話「下? 我唔知呀, 唔知廚房點」 原來跟都無幫我跟, 直接拎走左我張單然後ignore 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️可一不可再。

可一不可再。
2018-05-08