2025-07-27
🌆 晚上8點半同男朋友去咗將軍澳食晚飯,揀左呢間餐廳,位置雖然唔大,但環境夠光猛,成個感覺好清新。不過枱與枱之間比較近,坐落有啲迫,氣氛就普普通通啦。🥗 開頭飲咗粟米湯,味道偏淡,冇乜甜味,好水,略嫌難飲。沙律鹹咗啲,個人口味唔太啱,但新鮮度都OK。🐮 牛小排燒汁意大利飯個飯粒煮得啱啱好,有咬口,燒汁香濃,都幾入味,不過塊牛小排就比較韌,要用啲力先切得開。如果牛肉可以嫩滑啲會更加好。🍝 溫泉蛋卡邦尼闊條麵就幾有驚喜,蛋汁撈勻意粉,配上煙肉鹹香,入口creamy得嚟唔覺膩,算係一碟幾好食嘅Carbonara。🦑 最推介係送嘅魷魚鬚,炸得外脆內嫩,完全唔需要沾醬已經好味,食完有啲懷念!🍰 甜品方面,Tiramisu冇手指餅,咖啡味唔夠突出,但勝在唔會太甜,算係一般水準。💰 以二人晚餐嚟講,價錢都算可以接受,唔算特別平,但都叫做抵食。🪑 店舖細細,所以等咗20分鐘先有位,唔算太多人但座位有限,建議唔係太肚餓先去。👩🍳 店員主動有禮,補水加單都幾貼心,服務態度ok。⭐ 食物質素:4/5 ⭐ 整體推薦:4/5 ⭐ 約會/聚會:3.5/5 ⭐ 回訪指數:3/5(等位耐咗少少,未必會專程再
👩🍳 店員主動有禮,補水加單都幾貼心,服務態度ok。
⭐ 食物質素:4/5
⭐ 整體推薦:4/5
⭐ 約會/聚會:3.5/5
⭐ 回訪指數:3/5(等位耐咗少少,未必會專程再嚟)
整體嚟講,除左等位耐左啲,整體都ok,感覺輕鬆,最推介魷魚鬚同卡邦尼,牛小排同甜品仲有進步空間。如果唔心急慢慢等,偶爾嚟簡單食返餐都OK!