2014-05-01
去完痛苦廈門之旅,即刻約朋友食餐痛快既,係屋企附近既自助餐基本上選擇唔多,除左誠哥海逸外,就有城市花園既綠茵閣,我都好似成2年無黎過,係時候回味下print定張coupon68折就緊嫁啦,原價$428加1,68折後連加1每人$334.有樣野又要讚下自己,雖然全場爆滿,好在book位時話要卡位,即時爽左海鮮類有長腳蟹,青口藍青口,蝦,螺同蜆,長腳蟹鮮甜肉帶濕度,不過咸,食了好多件,亦係回本之選吧,青口好大隻,同樣係好甜,來貨唔錯,藍青口即時被比下去.蜆既味道很淡,螺就彈牙無沙,但係長腳蟹當前還是不食為妙.蝦都好新鮮,亦有少少膏,但size比起以前黎細隻左不少,以前黎呢度食勁食蝦,因為真係好新鮮大隻剌身類三文魚同帶子必食,三文魚分得大方,很滑,魚味濃,帶子原粒上,同樣係鮮味無渣,最重要係比得大方,唔係放題o個款一開幾片今餐最心動既係燒烤類食物,雞翼燒得出色,調味簡單以醬汁同蜜糖之類燒出,皮很重味,肉不鞋,帶少少燒烤香氣,食到不停口,共食左6隻雖然自助餐食雞翼好似唔太化算,但係對於我一年食幾十餐自助餐既我,尋找味道才是真理,粟米燒得略為乾,但係醬汁同樣美味,燒牛肉雖然無overcooked,
食食下送上大蝦,以忌廉汁之類焗,但我既味蕾已被胡椒蝦同燒雞翼覆蓋,即係佔領利環,所以覺得淡左一點,我建設你送一隻咁大隻既避風堂style大蝦,我會更喜愛
整體食物質素不差,雖選擇不多,但燒烤類食物幾好,同埋任飲夠大方.但最緊要地方近我