2015-01-08 1205 浏览
除夕夜谂住买个细细地既蛋糕庆祝下新年,去左好多地方都无细蛋糕,咁岩去旺角,就谂住去朗豪坊碰下运气一落去就见到呢间新开既蛋糕店有5吋左右既蛋糕!!!一见到就好兴奋,谂都唔谂就拣左个oreo cheesecake冻柜隔离摆左好多玫瑰型既雪糕,好靓!!仲吸引左好多女仔围观,系咁话好靓好靓玫瑰根本系我既死穴><即刻买番枝先!本身想买strawberry,但卖哂唯有要浪漫一蓝色既蓝莓乳酪蓝莓味唔系好浓,都算适中,甜度都适中,乳酪味反而几突出,好smooth,总括黎讲都几好味不过三十几蚊有啲贵,试一两次好喇至于个蛋糕就麻麻,冇乜oreo味,芝士味都比较淡,蛋糕上面有4旧brownies做装饰,brownies好硬,唔知系咪雪得太多,朱古力味唔够反而用黎痴住啲brownies既朱古力浆就好好味....不过都会想试其他蛋糕佢仲有yogurt食架,下次都试下先

一落去就见到呢间新开既蛋糕店

唯有要浪漫一蓝色既蓝莓乳酪

蓝莓乳络雪糕

不过三十几蚊有啲贵,试一两次好喇

反而用黎痴住啲brownies既朱古力浆就好好味....

不过都会想试其他蛋糕

佢仲有yogurt食架,下次都试下先
2014-12-31
外卖自取