2018-10-16 176 浏览
如圖所見,配料豐富,擺位精美,賣相係靚仔,顏色一睇就知重椰香味。可惜既係微熱上菜,唔夠熱力谷啲香味出黎,聞落唔夠香。食落,啲炒過嘅辣椒同香葉亦都輔助唔到碗野。米粉太軟淋,唔係我鍾意嘅口感但可接受。淋得黎唔太索到汁又掛唔到湯,新加玻機場食仲好食啲。講個湯底,椰漿味夠,可惜除椰漿味外湯頭味道偏薄,同正宗足料娘惹叻沙距離甚遠,完全對唔住佢menu濃厚呢兩個字。煮湯前香料一定未炒好,熬湯嘅料/時間都唔夠,導致各種味道唔平均,椰漿味,甜味太出,感覺更膩。湯既味道老實講百勝廚唔會差過佢。由於佢主打叻沙冇乜賣其他野,未食前期望甚高。其實喺香港食,呢碗野都合格。過口癮係OK,但講到出色就稱唔上。另外有位謝頂眼鏡大叔侍應態度麻麻地,整體不太推介。

另外有位謝頂眼鏡大叔侍應態度麻麻地,整體不太推介。