2019-09-26 101 浏览
今日难得补钟早放工,就陪屋企人去铜锣湾买野,记得之前上网介绍话「大龙燚」黎左香港铜锣湾。既然又系呢头就试一试啦~就趁早早地试下啦!因为我地17:30左右就到达店铺,暂时未见人流,睇真d出面个牌原来仲系试业中!而且18:00前入座有六折但汤底、酱油、饮品不包括在内睇网试既资料就最推介「红油麻辣锅」,就试试佢个「微辣」,黎度试左下个汤都真系唔算太辣我同屋企人都接受到,但点知愈滚愈辣叫呢个汤底推荐要叫埋白饭或刀削面刀削面要自己「瓜」入锅中,同想像有点唔同,但屋企人就赞赏够特别,好有即制既感觉!食落个面好弹牙,好入味其实店员有问我地需唔需要帮手,但我地想自己整,所以如果唔想自己整想佢帮手相信都系冇问题!出面有个调味区,最令我觉得特别系呢个秘制油碟,试左系有少少既酸味,亦有一d特别既椒粒系入面,每个人既酱油费系人头计,每位$20餐厅都几贴心,每人会有一条围裙比你食野时用,店员解释因为红油颜色好浓,围裙可以避免夹野入锅嘅时候红油弹到身上都系食完发现真系会有弹汤既情况,所以著浅衫既朋友一定要戴番!分别叫左肥牛、龙脷柳、五花腩、鲜虾云吞,最欣赏肥牛同五花腩,肥牛爽口脂肪分配刚好,龙脷柳烚完非常滑身,同

但汤底、酱油、饮品不包括在内

我同屋企人都接受到,但点知愈滚愈辣
叫呢个汤底推荐要叫埋白饭或刀削面

食落个面好弹牙,好入味

食完发现真系会有弹汤既情况,所以著浅衫既朋友一定要戴番!

分别叫左肥牛、龙脷柳、五花腩、鲜虾云吞,最欣赏肥牛同五花腩,肥牛爽口脂肪分配刚好,龙脷柳烚完非常滑身,同汤底好夹!

最值得欣赏系餐牌上每个食物唔止有价钱,仲有埋个煮熟时间比你
真系好贴心!
今餐食完同家人都好满足,值得再食,店员态度好,环境亦舒适!