2018-06-10
Happy Friday night 食好少少!想食刺身+火鍋,但發覺油尖旺區得返好少選擇,好多都已經試過,又唔係咁想去旺角因為太多人坐得比較迫!一路係OpenRice度睇緊有邊間好食,突然見到呢一間 “響 Hibiki” 燒肉放題,睇咗其他人食評同埋相,都幾吸引!不過見價位較高,同埋原先冇打算食燒肉,所以略過。。。但係睇多幾間都係俾佢啲相吸引住,所以即管打去問下有冇位,七點幾打去,佢話8:45可以有枱,咁就一於去試吓啦去到見到地方唔算太大,但係都好企理,等左幾分鐘就有卡位俾我哋兩個人,坐得都OK!冷氣好強勁!一開始唔洗寫嘢食住,佢會先送一盤刺身,再上海鮮 (一次),肉類之後唔夠就自己再寫!刺身都好新鮮,油甘魚同帶子:正!肉類方面,和牛真係無得輸!值回票價飲品選擇都有好多,鍾意飲酒嘅一定好開心因為有清酒,啤酒,紅酒,白酒都係任飲!另外仲有汽水,果汁,熱茶!雖然價錢比一般放題高,但享受係唔同層次嘅!下次要叫多幾個朋友一齊去食,開心啲!星期五晚收費 $488 加一,但做緊優惠有八折!最後埋單 $879 兩位!